PostHeaderIcon Hoeveel tijd heeft een chauffeur om zijn ADR opleidingsgetuigschrift te vernieuwen ? 12 maanden !

ADR 8.2.2.8.2 bepaalt:
Indien de bestuurder het bewijs levert van zijn deelname aan een vervolmakingsopleiding … en geslaagd is voor het examen …, wordt het getuigschrift vernieuwd … in de loop van de twaalf maanden die aan de vervaldag van zijn getuigschrift voorafgaan. De bevoegde overheid levert een nieuw getuigschrift af dat geldig is voor vijf jaar en waarvan de geldigheidsperiode aanvangt vanaf de vervaldatum van het vorig getuigschrift.
Als chauffeur (of zijn werkgever) hoef je dus niet te wachten tot het laatste moment. Vervalt je getuigschrift binnen de volgende 12 maanden en volg je in die tijd een vervolmakingscursus, dan krijg je dus een getuigschrift dat vervalt op datum van je huidige getuigschrift plus 5 jaar. Je verliest niks met er op tijd aan te beginnen. Integendeel, het is mogelijk een enige cq betere manier om als chauffeur aan de bak te blijven. Last minute kortingen zijn hier niet te halen, helaas.
Voor wie meer informatie zoekt, kijk ook eens naar http://www.aegilog.be/ ; cursussen kunnen ook op locatie georganiseerd mits een minimum aantal deelnemers.
Je bent van harte welkom.
Gilbert Aerden, voorzitter
VeiligheidsAdvies en Training (VAT) vzw
Opleidingen ADR, RID, ADN voor chauffeurs
en veiligheidsadviseurs gevaarlijke goederen
gilbert.aerden@scarlet.be of
veiligheidsadviesentraining@scarlet.be
www.aegilog.be
T +32 (0)476 488 111

Leave a Reply